Magyar egyetemista lány könnyebben sérült Londonban

2005.07.07. 21:26

Egy 22 éves magyar egyetemista lány is a megsérült Londonban a csütörtök reggel történt terrortámadás során - hangzott el a közszolgálati televízió esti híradójában.

A szakmai gyakorlatát a brit fővárosban töltő lány kisebb sérüléseket szenvedett, a lábán és a fején sérült meg - hangzott el a hírműsorban. Szombati Béla londoni magyar nagykövet hivatalosan nem tudta megerősíteni ezt az információt, mivel a nagykövetségre hozzátartozótól vagy sérülttől eddig nem érkezett bejelentés. Hozzátette: a nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit hatóságokkal.

A híradónak nyilatkozó diplomata elmondta: a londoni szervek maguk is bevallották, hogy valószínűleg péntekig eltart mire válaszolni tudnak a telefonvonalakra befutott érdeklődő hívásokra, hiszen óránként körülbelül 40 ezren tárcsázzák a megadott vonalat.

A  Londonban elkövetett robbantásos merényleteknek eddig harmincnyolc halálos áldozata van és hétszázan sérültek meg, így a halálos áldozatok száma még növekedhet mivel London különböző kórházaiban száz súlyos sérültet ápolnak

MTI - [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK