Rendőrrel ütközött a kerékpározó Bush

2005.07.06. 23:46

Sajátos balesettel kezdődött George Bush amerikai elnök számára szerda este a skóciai Gleneaglesben a nyolc vezető ipari hatalom, az úgynevezett G8 csoport csúcsértekezlete.

Röviddel a konferencia ünnepi nyitányát jelentő, II. Erzsébet angol királynő által adott vacsora előtt az elnök még egy rövid kerékpártúrát tett, s közben egy rendőrrel ütközött. Az eset során a hatósági személy szenvedte a rövidebbet, zúzódásokkal ugyanis kórházba szállították, ezzel szemben Bush a kezén, illetve a karján elszenvedett horzsolásokkal megúszta az általa okozott balesetet.

Scott McClellan elnöki szóvivő szerint esett az eső, s az elnöki kerékpár ennek következtében csúszott meg. A szóvivő hozzátette, hogy a történtek semmit nem változtattak az elnöki programon, azaz Bush már a királynői vacsorán is megjelent, igaz kötéssel a karján.

Az amerikai elnök egyébként - legalábbis kerékpáron- nem először csúszott meg. Tavaly texasi birtokán egy Mountainbike-túrán járt hasonlóképpen, akkor is enyhébb sérüléseket szenvedett, csak épp nem várt rá semmifajta királynői vacsora.

KAPCSOLÓDÓ CIKK