Elrabolták Hollandia egyik leggazdagabb emberének lányát

Vágólapra másolva!
Fegyveresek elrabolták Hollandia egyik leggazdagabb emberének, Hans Melchers iparmágnásnak a lányát. Egyelőre nem tudni az emberrablók indítékait, eddig váltságdíj-követeléssel sem jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

Az amszterdami rendőrség közlése szerint a 37 éves Claudia Melcherst még hétfő este hurcolták el otthonából, s azóta nincs hír róla. Az emberrablásnak szemtanúja volt a nő egyik szomszédja, akit megkötöztek, de Claudia gyermekei később kiszabadítottak.

Hans Melcher az egyik legnagyobb holland vállalat, a Melchemie vegyipari konszern tulajdonosa, és 460 millió euróra becsült vagyonával az ország egyik leggazdagabb embere. A Melchemie az elmúlt hónapokban bírálatok kereszttüzébe került, mert az 1980-as években kemikáliákat exportált Irakba, bár azt nem sikerült rábizonyítani, hogy törvénytelen ügyletekről lett volna szó.

Egyelőre nem tudni, hogy az emberrablásnak van-e esetleg köze a vitatott iraki ügyletekhez. Az emberrablók eddig nem jelentkeztek váltságdíj-követeléssel.

Két éve egy gazdag holland vállalkozó 16 éves fiát rabolta el egy hajléktalan és követelt érte 10 millió euró váltságdíjat, de a fiút a rendőrség öt nap múltán kiszabadította. Ez volt az első emberrablás Hollandiában az 1980-as években sorozatban végrehajtott hasonló bűncselekmények óta.