Vágólapra másolva!
New Orleans polgármestere elrendelte a város teljes kiürítését, mert hatalmas erejű hurrikán közeledik a 485 ezer lakosú nagyváros felé. A jelzőközpont a legmagasabb erősségű hurrikán közeledésére hívta fel a figyelmet, mely végzetes károkat okozhat.
Vágólapra másolva!

Katasztrofális károk okozására képes hurrikán közeledik New Orleans felé. Ray Nagin polgármester elrendelte a város teljes kiürítését. "Bár jobb hírekkel szolgálhatnék, de olyan vihar közeledik felénk, amitől mindig is féltünk" - mondta New Orleans polgármestere. A 485 ezer fős, Louisiana állambeli város lakói a polgármester rendeletének kiadása előtt elözönlötték az országutakat, hogy idejében biztonságos helyre jussanak a pusztító szélvihar elől.

Az országos hurrikán-előrejelző központ helyi idő szerint vasárnap reggel tette közzé, hogy a forgószél óránként már 257 kilométeres sebességgel száguld, miután erőt gyűjtött a Mexikói-öböl meleg vize felett. Az ötös fokozat a legmagasabb a Saffir-Simpson-skálán, az ilyen besorolású forgószél végzetes károkat okozhat. Ilyen erősségű hurrikán mindössze háromszor csapott le az Egyesült Államok területére azóta, hogy feljegyzik a forgószelek átvonulását.

A hivatalos hatóságok attól tartanak, hogy nem mindenki vette komolyan a hatalmas szélviharra figyelmeztető előrejelzéseket, ezért a szövetségi rendőrség illetékese ismét felszólította a lakosságot: addig menjen biztonságos helyre, amíg lehet. A Katrina várhatóan helyi idő szerint hétfő hajnalban sújt le a partvidékre, a hurrikánriadó Morgan Citytől egészen az Alabama-Florida határvonalig érvényben van.