Irán nem mond le a nukleáris kutatásokról

Vágólapra másolva!
Nem adja fel nukleáris kutatásait Irán, de kész szavatolni, hogy polgári jellegű atomprogramját nem alakítja át katonaira. Erről az egyik iráni elnökjelölt, Rafszandzsáni nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Irán nincs abban a helyzetben, hogy feladja nukleáris kutatását, viszont kész szavatolni, hogy polgári jellegű atomprogramját nem alakítja át katonaira - jelentette ki Akbar Hásemi Rafszandzsáni, az iráni elnökválasztás egyik jelöltje. A politikus, aki korábban már volt elnök, az amerikai Time hetilap vasárnap megjelent számának nyilatkozott.

Az interjúban Rafszandzsáni hangsúlyozta, hogy ha időre és tárgyalásokra van szükség a bizalom megteremtése érdekében, akkor ők készen állnak. Irán politikájának alapja az, hogy az egész világ a nukleáris leszerelés irányába fejlődjön.

A politikus hozzátette, hogy ebben a kérdésben kész együttműködni Washingtonnal. Mint mondta: "nincs semmi gondjuk az amerikai néppel, és az Egyesült Államok mint ország népével. Amikor csak volt lehetőség az ésszerű együttműködésre, az irániak megragadták az alkalmat".