Újabb kompbaleset Bangladesben

Vágólapra másolva!
Heves viharba került és elsüllyedt egy komp - három napon belül a második - kedden Banglades egyik folyóján - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A hajó 200 emberrel a fedélzetén a Dzsamúna folyón merült alá, 100 kilométernyire nyugatra a bangladesi fővárostól, Dakkától. Ötven embernek sikerült kimenekülnie a habokból, a többiekről egyelőre nincs hír, csak egy gyermek holttestét találták meg. Kormányzati tisztviselők szerint a cudar időjárás miatt szerdáig meg sem kezdődhet a kutatás.

A bangladesi kompok zöme nem rendelkezik megfelelő biztonsági felszereléssel, a tulajdonosok ráadásul gyakran ügyet sem vetnek az időjárás-előrejelzésre, s a vízi közlekedés szabályait is csak ritkán tartják be.

A kompbaleset napján trópusi vihar is pusztított a dél-ázsiai országban, s a természeti csapás tizenegy emberéletet követelt, csaknem ezren megsebesültek. A vihar a Dakkától 160 kilométernyire északnyugatra elterülő Nator kerületen söpört végig, több ezer kalyibát téve a földdel egyenlővé, fákat és villanypóznákat döntve ki.

Egy-egy trópusi vihar nem szokatlan jelenség az év ezen időszakában Bangladesben.