Bush is füvezett fiatal korában

Vágólapra másolva!
Marihuánát fogyaszthatott fiatal korában George Bush amerikai elnök egy titokban készített hangfelvétel szerint, amelyet hétfőn játszott le az ABC televízió. A felvételeket a beszélgetőtárs tudta nélkül Doug Wead készítette, aki idősebb George Bush elnöknek, a mostani elnök apjának volt fehér házi munkatársa.
Vágólapra másolva!
Fotó: EPA
Ő letagadná

Még texasi kormányzóként Bush beszélgetőtársának azt mondta, hogy ifjúkori botlásai megakadályozhatják indulását az elnöki tisztségért. Az illető titokban hangfelvételt készített beszélgetéseikről, amelyek az azt megelőző két év során hangzottak el, hogy George Bush a Republikánus Párt hivatalos jelöltje lett a 2000. évi elnökválasztásra.

Bush az egyik felvételen nem ért egyet azzal, hogy az akkori alelnök, Al Gore - a későbbi ellenfél a 2000. évi elnökválasztáson - bevallotta, hogy korábban szívott marihuánát, és azt hangoztatja, hogy ő nem válaszolna, ha erről faggatnák.

"Nem számít, hogy LSD, kokain, marihuána vagy bármi más ezekből a dolgokból, mivel ha az egyik kérdésre válaszolok, jön a másik. És én nem válaszolok ezekre a kérdésekre. És ez az elnökválasztási esélyembe kerülhet nekem" - mondta.

"Nem akarom, hogy bármelyik gyerek azt csinálja, amit én 30 évvel ezelőtt kipróbáltam. Meg kell értened, elnök akarok lenni. Azt akarod, hogy a kisgyerekek azt mondják, apu, George Bush elnök is kipróbálta a marihuánát, én is így teszek?" - hangoztatta. Korábban Bill Clinton elnök is elismerte, hogy fogyasztott marihuánát, de azzal a megszorítással, hogy nem szívta mellre.

Forrás: Hölgyfórum
Ő elismerte

Scott McClellan fehér házi szóvivő vasárnap kijelentette, hogy az elnök nem vitatja a felvételek tartalmát. Hozzátette, hogy a szalagok olyan alkalmi beszélgetéseket rögzítenek, amelyeket Bush texasi kormányzóként folytatott valakivel, akiről azt hitte, hogy a barátja.

Wead az ABC televízióban azt állította, hogy azért rögzítette beszélgetéseiket, mert az elnököt történelmi súlyú személynek tartotta. Közzétételükre a kiadója kényszerítette, ő azt akarta, hogy csak a halála után hozzák nyilvánosságra. Az Egy elnök felnevelése: nemzetünk vezetőinek anyái és apái című könyvet az Atria adta ki nemrég.

A felvételekből egyes részletek már vasárnap napvilágot láttak. Az egyik beszélgetésben George Bush azon töpreng, hogyan egyensúlyozhat az evangéliumi keresztények és a világi szavazók között. Az utóbbiak elfordulhatnak tőle, ha találkozik a konzervatív felekezet vezetőivel, az evangéliumi keresztényeket pedig felbőszítené, ha nem szapulná a melegeket. Az egyik felvételen Bush beszámol arról, hogy az egyik evangéliumi vezetőnek azt mondta: nem fogja rugdosni a melegeket, mert ő is vétkező ember, s ugyan miként tehet különbséget bűn és bűn között.