Külföldi segélymunkásokat raboltak el Irakban

Vágólapra másolva!
Négy külföldi segélymunkást raboltak el ismeretlenek Irakban. Az elraboltak között két kanadai egy brit és egy amerikai állampolgár van.
Vágólapra másolva!

Elraboltak négy segélyszervezeti alkalmazottat Irakban: két kanadait, egy amerikait és egy britet - jelentette be vasárnap egy magas rangú kanadai tisztségviselő. A hírt megerősítette egy iraki rendőrparancsnok.

A londoni külügyminisztérium egyik szóvivője elmondta, hogy az eltűnt brit állampolgár Norman Kember londoni lakos. A brit illetékesek sürgősséggel vizsgálják azokat az értesüléseket, amelyek szerint Kembert elrabolták, de további részletekkel nem tudott szolgálni. Kember több segélyszervezetet is képviselt Irakban - közölte felesége.

Dan McTeague, a kanadai külügyminisztérium tisztségviselője közölte, hogy az emberrablás szombaton történt. Az eltűntek között volt két kanadai, és ismerik is személyazonosságukat, de biztonsági okokból nem teszi közzé a nevüket. Egyelőre nem ismerik az emberrablók motivációját.

Huszein Kamal, a hírszerzési ügyekben illetékes iraki belügyminiszter-helyettes Bagdadban megerősítette a négy nyugati segélymunkás elrablásának hírét, de részleteket ő sem közölt.

A feltételezések szerint a segélymunkásokat szombaton rabolták el Bagdad egyik nyugati peremvárosából. Szervezetük bagdadi képviselője, aki nevének elhallgatását kérte, közölte: eddig semmilyen értesítést nem kaptak az állapotukról, az őket elrabló csoportról sincs információjuk

Ez az első eset október óta, hogy külföldieket rabolnak el Irakban. Az októberben elrabolt ír újságírót, Rory Carrollt, a túszejtők 36 órával később sértetlenül elengedték. Tavaly és idén több mint száz külföldit raboltak el Irakban, többeket elrablóik kivégeztek, egyes kivégzésekről készült felvételeket a terroristák az interneten is közzétettek.