Öngyilkos merénylő robbantott Kirkukban

Vágólapra másolva!
Tizennyolc ember, köztük tíz rendőr és maga a terrorista vesztette életét egy öngyilkos merényletben kedden az észak-iraki Kirkukban - közölték rendőrségi és kórházi források. A környéken gyakoriak a biztonsági erők elleni támadások, robbantások.
Vágólapra másolva!

A felkelők tőrbe csalták áldozataikat: lelőttek egy rendőrtisztet, majd a helyszínre sereglő rendőrök mellett röpítettek a levegőbe egy robbanóanyaggal teli autót az arabok, kurdok és türkmének lakta város egyik piacterén, a Bagdadba vezető főút mentén. A robbantásban további 28 személy megsebesült, közöttük is sok a rendőr - mondta Borhan Tajjib Taha rendőrezredes.

Amerikai katonák nem sokkal a terrortámadás után körülzárták a robbantás helyszínét. Rendőrségi források szerint félő, hogy az áldozatok száma növekedni fog, mert több sérült állapota súlyos.

Az iraki fővárostól 250 kilométerre északra fekvő, olajmezőiről ismert Kirkukban gyakoriak a biztonsági erők elleni támadások. A lázadók a múlt héten járőröző rendőrökre nyitottak tüzet, megölve az egység három tagját, miközben néhány kilométerrel távolabb egy út mellett elásott pokolgép két másik rendőr életét oltotta ki.