Világcsúcsot állítottak fel dominódöntésben

Vágólapra másolva!
Meghaladta a négymilliót a dominódöntés világcsúcsa, miután péntek este a hollandiai Leeuwardenben rendezett rekordkísérlet során összesen 4 155 476 darab hullámzott végig több mint két órán át egyfolytában.
Vágólapra másolva!

Az előző rekordot tavaly állították fel ugyanott, nem egészen 4 millió dominóval. Az első dominódöntési rekordot még 1974-ben jegyezték be 11 111 darabbal.

Tizenhét nemzet - köztük Magyarország - 90 építője közel két hónapon át állította fel a dominókat. A kirakott képek között volt egyebek mellett a párizsi Notre Dame, Noé bárkája, Robin Hood és más mesefigurák. Tavaly a római Colosseum, egy vízesés és egy ufó épült dominóból, de még egy vulkánkitörést is sikerült imitálni.

A versenyt beárnyékolta, hogy a hét elején lelőttek egy verebet, amely véletlenül összedöntött 23 ezer dominót. Ezt a madárfajt nemrég védetté nyilvánították Hollandiában, miután alig két évtized alatt felére csökkent a népessége az országban. Az eset miatt több ezren tiltakoztak a dominódöntési rekord szervezőinél.