Tovább enyhül a francia feszültség

Vágólapra másolva!
Csütörtökre virradó éjjel szerdához képest több mint 150-autóval kevesebbet - 394-et - gyújtottak föl a franciaországi randalírozók. A feszültség enyhülését jelezheti az is, hogy összesen 169 embert vettek őrizetbe, ami közel ötvennel kevesebb, mint előző éjjel.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Továbbra is enyhülő tendenciát mutat a feszültség Franciaországban a külvárosi zavargások 14. éjszakáján. A rendőrség csütörtök hajnali 4 órakor kiadott országos jelentése szerint 394 gépkocsit gyújtottak fel és 169 személyt állítottak elő. Szerdán ebben az időben 558 kiégett gépjárműről és 204 őrizetbe vett személyről számoltak be a hatóságok. Párizs körzetében 79 gépkocsi vált a lángok martalékává, szemben a szerda hajnali 140-nel.

Közben az észak-franciaországi Rubaix elit negyedében négyen meghaltak, köztük egy kilencéves gyermek egy házban eddig ismeretlen okból kiütött tűzben. Lille főügyésze és a megyei prefektus, akik a helyszínre siettek, egyelőre nem voltak hajlandók a tűzesetet összefüggésbe hozni a zavargásokkal, bár nem is zárták ki egyértelműen ezt a feltételezést sem.