Kadhafi fia a bolgár ápolónők mellé állt

Vágólapra másolva!
Nem hisz a líbiai gyerekek szándékos megfertőzésének vádjával halálra ítélt bolgár ápolónők bűnösségében Moamer el-Kadhafi líbiai vezető befolyásos fia. Az ügy súlyos tehertétel Líbia számára, amióta a kapcsolatok javítására törekszik az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal, amelyek szoros figyelemmel követik a fejleményeket.
Vágólapra másolva!

A brit hírügynökség kérdésére válaszolva Szeif el-Iszlam Kadhafi csütörtökön kijelentette: személy szerint nem hisz abban, hogy összeesküvés történt, inkább gondatlanságról vagy hibáról lehet szó, de tény, hogy bekövetkezett a tragédia, amelyről nem lehet nem tudomást venni.

Szeif el-Iszlam egy korábbi nyilatkozatában kizárta a bolgár vádlottak kivégzésének lehetőségét. A vádlottak már fellebbeztek, s halálos ítéletüket enyhébbre lehet változtatni és utána be lehet indítani a kiadatási eljárást Bulgáriával - mondta.

Kadhafi fia egy berlini biztonsági konferencián nyilatkozott az ügyről, és azt mondta, hogy bár az Egyesült Államoknak nincs benne része, üdvözölnék a segítségét. Ha segíteni akarnak, akkor azonban mindkét félnek segíteniük kell, nem vehetik semmibe az egyiket - tette hozzá.

A líbiai legfelsőbb bíróság a tervek szerint november 15-én dönt a fellebbezésről.