Terroristagyanús fiatalokat fogtak el Dániában

Vágólapra másolva!
Újabb muzulmán fiatalokat vett őrizetbe a dán rendőrség azzal a váddal, hogy öngyilkos merényletek végrehajtására készültek Európa különböző országaiban. Valamennyien Dániában élő, 16-20 éves mohamedánok.
Vágólapra másolva!

Újabb muzulmán fiatalokat vett őrizetbe a dán rendőrség azzal a váddal, hogy öngyilkos merényletek végrehajtására készültek Európa különböző országaiban - közölték szombaton a koppenhágai hatóságok. Ezúttal két személy került rendőrségi fogságba.

A dán rendőrség korábban már négy muzulmánt őrizetbe vett. Hivatalos közlés szerint egy Európában feltehetően öngyilkos merényletek végrehajtására készülő hálózat tagjairól volt szó. Valamennyien Dániában élő mohamedánok, akiknek az életkora 16-tól 20 évig terjed - mondta korábban a rendőrségi szóvivő, de további információkat nem közölt. A muzulmán fiatalok egyelőre november 16-ig maradhatnak letartóztatásban, akkor döntenek további sorsukról.

A dán hírközlő szervek a rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt közölték, hogy az őrizetbe vételek egy közelebbről meg nem határozott balkáni nyomozáshoz köthetők, amelynek során október 19-én nagy mennyiségű robbanóanyagot foglaltak le.

Egy múlt heti jelentés szerint a boszniai rendőrség Szarajevóban terrorista akció előkészítésének gyanújával letartóztatott három embert, akinél robbanószereket, fegyvereket és egyéb katonai felszerelést talált. A szombati őrizetbe vételek kapcsán a rendőrség megerősítette, hogy ugyanarról a hálózatról van szó.