Terrorveszély miatt lezárták a baltimore-i kikötői alagutat

Vágólapra másolva!
Terrorfenyegetés miatt mintegy két órára lezárták kedden a baltimore-i kikötő alatt húzódó két alagút egyikét teljesen, a másikat pedig részlegesen az amerikai hatóságok. A szövetségi rendőrség olyan értesülés birtokába jutott, hogy egy robbanószerrel megrakott járművet készülnek felrobbantani az alagutakban.
Vágólapra másolva!

A 2 kilométer hosszú, négysávos Baltimore Harbor Tunnelt helyi idő szerint röviddel déli 12 óra előtt zárták le mindkét irányban. Ezen az alagúton át halad a keleti part fő autópályájának forgalma. A Fort McHenry Tunnel elnevezésű másik alagutat csak részlegesen zárták le, ott az autók egy-egy sávon mindkét irányban közlekedhettek.

Egy nevének elhallgatását kérő szövetségi rendőrségi illetékes az útlezárások után mindössze annyit mondott, hogy az intézkedés válasz volt egy közbiztonságot érintő fenyegetésre. Az ügy érzékenységére való tekintettel azonban elzárkózott bármilyen további információ közreadásától. Egy másik, ugyancsak neve elhallgatásához ragaszkodó rendőrségi illetékes azt mondta, hogy a fenyegetést telefonon közvetítette a hatóságok felé egy személy, azt állítva, hogy az információt külföldről kapta. A hatóságok kételkedtek ugyan a bejelentés hitelességében, de óvatosságból kivizsgálták azt.

Mintegy két óra elteltével a marylandi közlekedési rendőrség illetékese, David Franklin alezredes közölte: a biztonsági helyzet már lehetővé teszi az alagutak újbóli megnyitását a forgalom előtt. Hozzátette azonban, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bevonásával folyó vizsgálat még nem zárult le.