A Stannak már 276 halálos áldozata van Közép-Amerikában

Vágólapra másolva!
Már legkevesebb 276 halálos áldozata van a Közép-Amerikában tomboló Stan trópusi viharral járó felhőszakadásoknak - közölték csütörtökön a mentőalakulatok illetékesei, és az előrejelzések szerint Guatemalában és Mexikó déli részén egyelőre nincs esély arra, hogy az elkövetkező 24 órában az ítéletidő megszűnik.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok azonban nagy valószínűséggel még most sem véglegesek, mert például csak Guatemalában 200-300 ember tartanak nyilván eltűntként. Az áldozatok többségét a heves esőzések miatti földcsuszamlások temették maguk alá, de sokan fulladtak meg az áradásokban is.

A természeti csapás Guatemalában 176, Salvadorban 67, Nicaraguában 11 és Mexikó déli részén 22 személy életét oltotta ki. Salvadorban már elállt a heves esőzés, és a folyók vízszintje is jelentősen apadt.

Az időjárási előrejelzések szerint Guatemalában várhatón szombaton szűnik meg az özönvízszerű esőzés. Guatemala kérésére az Egyesült Államok hamarosan hat helikoptert küld a katasztrófa sújtotta térségekbe, hogy felgyorsíthassák a bajba jutottak kimentését. A közép-amerikai országban a fedél nélkül maradtak száma 38 ezerre emelkedett.