Ötven fölött az "Elefánt" áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Ötven fölé emelkedett a Damrey tájfun halottjainak a száma Vietnamban. A többség a heves esőzések miatti árvizekben lelte halálát. A sérültek száma meghaladja a százat, a károkat csak Hai Phong kikötővárosban hatmillió euróra becsülik.
Vágólapra másolva!

Már több mint ötven halálos áldozatot követelt a Damrey tájfun Vietnamban. A természeti csapás sebesült áldozatainak a száma meghaladja a százat. A hatalmas erejű forgószél kedden csapott le az ázsiai országra, elsősorban az északi tengerparti tartományokra. A vietnami televízió szerint egyedül az északi Yen Bai tartományban harmincketten vesztették életüket.

Az áldozatok többségét az áradások követelték, sokan ugyanis megfulladtak, miután a tájfunt kísérő heves esőzés okozta árvíz elsodorta őket. A délkelet-ázsiai ország tengerpartja mentén fekvő településeket elöntötte a gátakat átlépő víz, s több mint száz ember megsérült.

Több városban jelentős anyagi károk keletkeztek, egyedül Hai Phong kikötővárosban átszámítva hatmillió euróra becsülik a károk nagyságát. A Damrey letarolt több tízezer házat, öt falu még szerdán is megközelíthetetlen volt.

Előzőleg a hatóságok több mint 300 ezer embert helyeztek biztonságba a tájfun elől. Több ezer katonát és önkéntest vetettek be, hogy az ország északi részén megerősítsék a gátakat, illetve a töltéseket.

A Fülöp-szigetekről kiindult forgószél előbb Kínára, majd Vietnamra csapott le, ahonnan most Laosz felé vette útját. A tájfun Kínában tizenhat, a Fülöp-szigeteken nyolc halálos áldozatot követelt. A Damrey tájfunhoz hasonló erejű vihar több mint tíz éve nem pusztított Vietnamban.