Rita miatt ügyeletet tart a washingtoni magyar nagykövetség

Vágólapra másolva!
A texasi partok felé közeledő Rita hurrikán miatt megerősített ügyeletet tart a washingtoni magyar nagykövetség, amely éjjel-nappal és a hétvégén is hívható a 202-362-67-30, illetve a 202-460-37-11-es számon.
Vágólapra másolva!

Simonyi András nagykövet arra kért minden magyart, aki a veszélyeztetett térségben tartózkodik, hogy távozzon. Közölte, hogy a houstoni tiszteletbeli konzulátus két-három napig nem fog működni az áramhiány miatt. Kijelentette: ha bárkinek bármilyen gondja van okmányokkal, a hazatéréssel kapcsolatban, jelentkezzen a követségen és soron kívül, bürokráciamentesen intézkednek az ügyükben.

A nagykövet elmondta, hogy rengetegen kerekedtek fel a veszélyeztetett térségből. A Houston-Dallas utat a szokásos 4 óra helyett 20 óra lehet megtenni, a houstoni repülőtérre a szokásos fél óra helyett 6 óra alatt lehet kijutni.

Simonyi András, aki nemrég Texasban járt, közölte, hogy a Rita 5-ös erősségű lesz az előrejelzések szerint, s a houstoni hatóságok jobban felkészültek a rendkívüli helyzetre, mint annak idején a Katrina hurrikán előtt a louisianai hatóságok.