Szerb diákok pofoztak fel magyarokat Újvidéken

Vágólapra másolva!
Magyar diákokat pofoztak fel szerbül beszélő fiatalok egy szabadkai középiskolában szerdán. A rendőrség már feljelentést is tett a verekedők ellen. Egyesek szerint etnikai indíttatású verekedésről van szó, mások szerint viszont akár szerbeket is megvertek volna az idegen diákok.
Vágólapra másolva!

Az újvidéki Magyar Szó című napilap pénteken újabb középiskolai incidensről ír, amelynek magyar gimnazisták voltak a szenvedő alanyai. A lap szerint az eset szerda délután történt. A szabadkai Svetozar Markovic gimnázium magyar tagozatának két diákját az iskola falai között verték meg. Szemtanúk szerint két ismeretlen, szerbül beszélő fiatalember - valószínűleg egy másik középiskola tanulói - a kémiaszertár előtt várakozó magyar negyedikesek egyikétől, kötekedésből elvette a füzetét, és meglökte a másikat. Két pofon csattant, s az egyik magyar fiatal kórházi gyógykezelésre szorult.

A rendőrség az éjszaka folyamán megtalálta a két elkövetőt, s bűnvádi feljelentést is tettek ellenük.

A Magyar Szó szerint megoszlanak a vélemények, hogy nemzeti alapon történt fizikai bántalmazásról van-e szó. Egyes szemtanúk szerint a két szerb fiatal elhaladt a szerb osztály diákjai mellett, de csak a magyar osztály néhány tanulójába kötött bele, akik egymás közt beszélgetve az órára várakoztak. Mások szerint bármilyen nemzetiségű diák áldozatul esett volna, aki ott van abban a pillanatban. Veselin Jeftic, a gimnázium igazgatója szerint nincs nemzeti vonatkozása az ügynek.