Hétfőn is folytatódtak a zavargások Belfastban

Vágólapra másolva!
Harmadik napja folynak a zavargások Belfastban. Az ok, hogy a hatóságok nem engedték meg a protestáns Orániai Rendek, hogy katolikus negyedeken is átvonuljon hagyományos felvonulásán szombaton. Hétfő este autókat gyújtottak fel, és rendőröket dobáltak a tiltakozók.
Vágólapra másolva!

Immár harmadik napja folynak a zavargások az észak-írországi Belfastban. Hétfő este ugyan kisebb intenzitással, mint a hét végén, de továbbra is folytak a tiltakozások. A brit koronához hű protestánsok amiatt tiltakoznak, hogy a hatóságok betiltották az Orániai Rend - a legnagyobb protestáns vallási és politikai szervezet - szombati menetét Belfast egyik katolikusok lakta negyedében.

Hétfő este is számos autót gyújtottak fel Belfast északi és keleti szegénynegyedeiben, valamint a városközpontban, ahol a fiatal tüntetők benzines palackokkal, petárdákkal dobálták meg a rendőröket. A város nyugati részében fekvő New Barnsley rendőrőrsét is Molotov-koktélokkal dobálták meg.

A délután folyamán a protestáns tüntetők eltorlaszolták a Belfastból kivezető fő útvonalakat, hatalmas forgalmi dugókat okozva. Szombattól hétfőig a zavargások során ötven rendőr és legalább tíz civil sebesült meg.