Mérgező anyaggal fröcsköltek le gyerekeket Japánban

Vágólapra másolva!
Mérgező anyaggal fröcsköltek le japán gyerekeket egy iskola előtt Kanagava tartományban. Az eset nagy felzúdulást kellett, mert Japánban sokan terrortámadástól tartanak.
Vágólapra másolva!

Több mint hatvan gyereket kellett kórházba szállítani Japánban, miután mérgező anyaggal fröcskölték le őket az iskola előtt, Kanagava tartományban. A súlyos incidens szerdán nyolc óra körül történt, amikor a 12-15 éves gyerekek összegyűltek a Fudzsiszava városban lévő iskolánál. Az ismeretlen támadók egy furgonról, kézi tűzoltó készülékből fröcskölték le a tanulókat, majd elmenekültek. Hányás és a szemek égető érzése miatt 66 gyereket vittek kórházba, de a helyi rendőrség szerint több is lehet a sérült.

Az eset azonnal nagy felzúdulást keltett, mert Japánban a választások közeledtével feszült a hangulat. Sokan terrortámadásoktól tartanak, mert a kormány támogatja az Egyesült Államok vezette iraki hadjáratot, és az ország emiatt bekerült az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet célpontjai közé. A rendőrség egyedül Tokióban 13 600 ügynököt mozgósított, és küldött ki a tömegközlekedési állomásokra.