Megtiltották egy török gép felszállását Párizsban

Vágólapra másolva!
Üzemanyag-szivárgás és gumiabroncs-problémák miatt szombat óta az egyik párizsi repülőtéren rostokol a Fly Air török légitársaság egyik repülőgépe. Az utasszállító Antalya üdülőhelyre vitt volna Párizsból 160 utast.
Vágólapra másolva!

Szombat óta a Charles de Gaulle párizsi reptéren rostokol a Fly Air török légitársaság egyik repülőgépe, mert műszaki hibák miatt nem engedték felszállni. A légibusz 160 utassal a fedélzetén indult volna Antalya dél-törökországi üdülőhelyre a Charles de Gaulle repülőtérről. A francia légügyi hatóságok azonban megtagadták tőle a felszállási engedélyt, miután kisebb üzemanyag-szivárgást észleltek a repülőgép bal oldalán. Felfedezték azt is, hogy a gép kerekei közül kettőre hivatalosan nem engedélyezett gumiabroncstípust szereltek.

A légi jármű vasárnap, a második műszaki ellenőrzés után sem szállhatott fel. Ugyanennek a légitársaságnak egy Isztambulból Brüsszelbe tartó, A300-típusú Airbusa hajtott végre kényszerleszállást nemrég Ferihegyen, miután a repülőgép műszerei hajtómű-meghibásodást jeleztek.