Vágólapra másolva!
Szabadtéri misével ért véget vasárnap Kölnben a katolikus világifjúsági találkozó, amelyen egymillió ember jelent meg. A találkozón részt vett közel 4000 magyar zarándok is. A következő ifjúsági világtalálkozó Sydnyben lesz 2008-ban.
Vágólapra másolva!

Közel egymillió ember vett részt Kölnben a katolikus ifjúsági világtalálkozót lezáró szabadtéri misén. Az ifjúsági világtalálkozón körülbelül 400 ezer fiatal zarándok vett részt, köztük 3600 magyar. A legközelebbi világtalálkozó színhelye 2008-ban az ausztráliai Sydney lesz.

Beszédében XVI. Benedek pápa többek között arra figyelmeztetett, hogy manapság a világ nagy részein megfeledkeznek Istenről. A pápa felhívta a figyelmet arra is, hogy a vallás sok helyen egyenesen piaci termékké válik. "Kiválogatják maguknak, ami tetszik, és egyesek annak a módját is tudják, hogy miként lehet ebből hasznot húzni. Ez kényelmes, de a válság órájában ez az ember magára marad" - mondta XVI. Benedek. A katolikus egyházfő meggyőződését fejezte ki, hogy a vallásra és a hitre a modern embernek is szüksége van.

A mise színhelye egy egykori külszíni fejtésű, de időközben rekultivált kőbánya volt. Az eseményre mesterséges oltárdombot készítettek, amelynek színpadán körülbelül kétezren fértek el. Ezen kívül ötven kilométer hosszú úthálózatot is építettek. Több ezer zarándok már szombaton elárasztotta a Mária-mezőt. Sokan közülük a szabad ég alatt töltötték az éjszakát, a máltai segélyszolgálat 157 kimerült vagy átfagyott fiatalnak volt kénytelen segítséget nyújtani.