Ellenőrizteti gépeit a ciprusi légitársaság

Vágólapra másolva!
Műszaki ellenőrzésre Svédországba küldi két megmaradt Boeing 737-es utasszállító repülőgépét a Helios Airways ciprusi légitársaság, amelynek egyik ugyanilyen típusú repülőgépe múlt vasárnap Athén közelében lezuhant, több mint száz emberrel a fedélzetén - jelentette be a cég szóvivője. A szerencsétlenségnek 121 halottja van.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
A ciprusi gép balesete után

Mint a szóvivő pénteken elmondta, a Helios nem rendel el légiflottájának repülési tilalmat, repülőgépeit továbbra is üzemeltetni fogja, mindazonáltal jobbnak látta elvégeztetni az ellenőrzést, hogy helyreállítsa az utasok megrendült bizalmát és véget vessen a különféle híreszteléseknek. A műszaki-biztonsági ellenőrzést a SAS skandináv légitársaság szakemberei végzik el vasárnaptól jövő szerdáig - tudatta a légitársaság közleményében.

Az ellenőrzést néhány órával azután jelentették be, hogy pénteken újabb műszaki probléma támadt egy Helios járaton: a ciprusi társaság Lárnaka-London járaton közlekedő Boeing 737-es gépének problémája volt a fékszárnyaival. A pénteki járatnak eredetileg a Londontól ötven kilométernyire fekvő Luton repülőterén kellett volna leszállnia, ám miután a pilóta jelezte a rendellenességet az irányítótoronynak, a Stansted repülőtérre irányították át, ahol utóbb a gép biztonságosan földet ért. Sérülésekről nem érkezett jelentés.

A Helios egyik Boeing 737-ese múlt vasárnap zuhant le a görög főváros, Athén közelében. A fedélzeten tartózkodó mind a 121 ember életét vesztette. A tragédia okait még vizsgálják, illetékesek szerint szabotázsra utaló jeleket nem találtak.