Még nem biztos Hillary Clinton indulása az elnöki posztért

Vágólapra másolva!
Bill Clinton volt amerikai elnök pénteken azt mondta, felesége, Hillary még nem döntötte el, hogy indul-e a 2008-as elnökválasztáson. Bill Clinton a CNN hírtelevíziónak nyilatkozott a közelgő New York-i szenátorválasztással kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton jelenlegi New York-i szenátor kihívója, Jeanine Pirro kerületi ügyész szerdán megkezdett választási kampányában azt mondta, az egykori first lady ugródeszkának használja New Yorkot a Fehér Házba. A volt elnök a nekiszegezett kérdésre azt felelte, Pirro téved, felesége nem használ semmilyen ugródeszkát, és egyelőre nem is akadna republikánus ellenfele. Pirro azt állította, hogy Hillary Clinton nem él benne New York mindennapjaiban. Bill Clinton viszont azt mondta, felesége nagyszerű New York-i szenátor.

Forrás: EPA
Jeanine Pirro

A legfrissebb felmérések szerint Pirrónak kicsi az esélye Hillary Clintonnal szemben, aki nagy népszerűségnek örvend egész New York államban, és sokan támogatják újraválasztását 2006-ban.

A volt elnök feleségét a Demokrata Párton belül szintén sokan az elnöki poszt várományosának tekintik. Hillary Clinton pártja legutóbbi, július végi rendezvényén a centrista szavazótáborhoz szólva arra helyezte beszédében a hangsúlyt, hogy az átlagamerikaiak sorsán kell javítani, azt kell folytatni, amit férje elkezdett. A "washingtoni keményvonalas jobboldali ideológia" elleni összefogást sürgetett; mint fogalmazott, a republikánusok kezében az ország "letért az útról", sőt vissza is fordult.