Illegális bevándorlókat mentettek meg a Földközi-tengeren

Vágólapra másolva!
Több mint kilencven illegális bevándorlót fedezett fel a görög parti őrség szerdán egy hajón, amely bajba került Kréta közelében. Lampedusánál százhatvanöt illegális bevándorlót mentettek ki egy hajóról.
Vágólapra másolva!

A mintegy húsz méter hosszú észak-koreai teherhajón különböző afrikai országokból származó kilencvenhárom utas és három főnyi legénység - utóbbiak a parti őrség szerint nyilvánvalóan csempészek - utazott. Krétától 35 tengeri mérföldre délre, az erős szélben a hajó meghibásodott. A hajót bevontatják Paleohóra üdülőhely kikötőjébe - jelentette a görög közszolgálati rádió. A Földközi-tengeren "hemzsegnek az illegális bevándorlók hajói és csónakjai", a legtöbben Olaszországba akarnak eljutni - nyilatkozták a parti őrség illetékesei a görög rádiónak.

Ugyanaznap százhatvanöt illegális bevándorlót fogott el az olasz parti őrség a Szicíliától délre fekvő Lampedusa sziget partjai előtt, őket szintén egy veszélybe került hajóról mentettek ki. Az utasok közül néhányan műholdas telefonon kértek segítséget. Az olasz haditengerészet egyik helikoptere többórás keresés után akadt rá a lélekvesztőre.

A bevándorlókat, akik valamennyien jól vannak, a sziget egyik gyűjtőtáborába szállították, ahol megpróbálják kideríteni személyazonosságukat, mert állampolgárságuk egyelőre még nem világos - közölték az olasz hatóságok.