Németország és Kanada is eltanácsol Szaúd-Arábiától

Vágólapra másolva!
Több más ország után Németország és Kanada is arra figyelmeztetett kedden, hogy Szaúd-Arábiában terrortámadások veszélye fenyeget.
Vágólapra másolva!

A berlini külügyminisztérium azt tanácsolta állampolgárainak, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak a szaúdi királyságba, mert fennáll a veszélye, hogy fanatikus magányos elkövetők támadásokat követnek el.

Az ottawai külügyminisztérium szintén azt tanácsolta állampolgárainak, hogy a terrorveszély miatt halasszanak el minden utazást Szaúd-Arábiába, kivéve a legszükségesebb látogatásokat. A külügyminisztérium nyilatkozata szerint Kanada olyan hihető információkkal rendelkezik, amelyek arra utalnak, hogy a terrortámadások előkészítése a végső szakaszba érkezett.

Kedden megerősítették a rijádi külföldi nagykövetségek és nyugatiak lakta lakóparkok védelmét, miután az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ausztrália is küszöbönálló szaúd-arábiai terrortámadások állítólagos veszélyéről szerzett értesüléseket.

Az osztrák külügyminisztérium is a Szaúd-Arábiában mutatkozó "nagyon magas biztonsági kockázatra" utaló utazási tanácsokat tett közzé honlapján korábban.

A szaúdi kormány saját közlése szerint nem tapasztalt küszöbönálló támadásokra utaló jeleket.