Üzemanyaghiány miatt zuhanhatott le a tunéziai gép

Vágólapra másolva!
Az olasz hatóságok vizsgálják azt az eshetőséget, hogy a levegőben kifogyott az üzemanyag a Szicília partjainál tengerbe zuhant tunéziai gépből - közölte hétfőn az olasz polgári légügyi hatóság vezetője.
Vágólapra másolva!

Vito Riggio tájékoztatása szerint vizsgálják, hogy a pilóta elmulasztotta-e ellenőrizni az üzemanyagszint kijelzőjét, s azt is, hogy a műszer működött-e. Az olasz illetékes elmondta azt is, hogy a tunéziai légitársaság Bariból a tunéziai Dzserba üdülőszigetre tartó ATR-72 típusú gépe nagyon kevés üzemanyagot vételezett a dél-olasz kikötővárosban, ahol egyébként mindössze 20 percet időzött.

Kizárta viszont Vito Riggio azt, hogy az üzemanyag gyatra minősége miatt következett volna be a katasztrófa. A szakértők rögtön a baleset után tesztelték a bari üzemanyag minőségét, s "a vizsgálat eredménye jó lett" - mondta, hozzátéve, hogy Bariban ugyanazzal az üzemanyaggal feltöltött tíz másik gép gond nélkül ért földet célállomásán.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a maguk részéről kérték a tunéziai hatóságokat, hogy vessék alá tesztnek az ottani üzemanyagot is.