Kilenc sérült két török robbantásban

Vágólapra másolva!
Kilenc ember sérült meg két pokolgép felrobbanása következtében a törökországi Antalya üdülővárosban a Földközi-tenger partján. A sebesültek között nincs magyar állampolgár. Néhány hónap leforgása alatt már a negyedik terrorista merényletet követték el Törökország turisták által látogatott vidékein.
Vágólapra másolva!

Kilenc ember könnyű sérüléseket szenvedett két pokolgép felrobbanása következtében kedden a törökországi Antalya üdülővárosban a Földközi-tenger partján - közölte a helyi rendőrfőnök. Az isztambuli magyar főkonzulátus képviselője az antalyai rendőr-főkapitányságtól kapott információkra hivatkozva az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a sebesültek között nincs magyar állampolgár.

Az Anadolu Ajansi török hírügynökség jelentése szerint a sérültek között van egy francia turista is. Ezt az értesülést azonban sem az ankarai francia nagykövetség, sem pedig az antalyai tiszteletbeli francia konzul nem tudta megerősíteni. A szerkezetek néhány perces különbséggel léptek működésbe a város központjában lévő szemétkosarakban. Egyelőre nincs adat arra vonatkozóan, kik lehettek a pokolgépek elhelyezői.

Az egyik robbanótöltetet a város egyik központi terén álló emlékmű előtt rejtették el egy szemétkosárban. A szemetesek éppen a kosarat ürítették, amikor a szerkezet működésbe lépett. Három szemetes és két járókelő megsebesült. A második robbanás egy fűszerbazár közelében következett be, itt négy járókelő sérült meg, közöttük az említett turista.

A mostani robbantássorozatot is beleszámítva néhány hónap leforgása alatt már a negyedik terrorista merényletet követték el Törökország turisták által látogatott vidékein. A legsúlyosabb támadást július közepén hajtották végre a délnyugat-törökországi Kusadasi üdülőhelyen egy kisbusz ellen; itt öt ember életét vesztette, közöttük nyaraló nők Írországból és Nagy-Britanniából. A török hatóságok a kusadasi merénylet mögött kurd terroristák kezét sejtik.