Egy gyanús busz miatt utcákat zártak le Londonban

Vágólapra másolva!
Több utcát lezárt a brit rendőrség kedden London központjában egy gyanús busz miatt, amelyből füst szivárgott. A kétemeletes autóbuszon végül nem találtak semmilyen robbanóanyagot. A Sky News televízió ugyanakkor arról számolt be, hogy az autóbuszon gyanús csomagra bukkantak. Ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg.
Vágólapra másolva!

Több utcát lezárt a brit rendőrség kedden London központjában egy gyanús busz miatt, amelyből füst szivárgott. A rendőrség később bejelentette, hogy a füstöt minden valószínűség szerint motorhiba okozta. A kétemeletes autóbuszon nem találtak semmilyen robbanóanyagot. A jármű a King's Cross metróállomás felé tartott, amikor a füstöt észlelték. A hatóságok ennek nyomán zárták le a környező utcákat. A riadó csaknem egy órán át tartott.

A Sky News televízió ugyanakkor arról számolt be, hogy az autóbuszon gyanús csomagra bukkantak. Ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg. A rendőrség szóvivője korábban közölte, hogy óvintézkedésként a helyszínre irányították a rendőrség egyik tűzszerész egységét.

A brit fővárosban magas fokú készültség van érvényben a londoni metrón és egy autóbuszon végrehajtott július 7-i merényletek óta, amelyek 56 halálos áldozatot követeltek. A július 7-i terrortámadások után ugyancsak a metrón és egy buszon július 21-én sikertelen merényletkísérletek történtek, amelyek gyanúsítottjait a hatóságok őrizetbe vették.