Hamis bombariadó a torontói metrón

Vágólapra másolva!
A torontói metró tizennyolc állomását ürítettek ki csütörtök délelőtt a kanadai nagyváros központjában bombariadó miatt, amely később hamisnak bizonyult. A rendőrség megszállta az állomásokat, s robbanóanyag után kutatott, mielőtt röviddel dél előtt ismét engedélyt adott a forgalom felújítására.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a bombariadóról csupán annyit közölt, hogy rádión kapott hívást a bombafenyegetésről. - Nem fogjuk felfedni a fenyegetés mibenlétét, egyszerűen nem akarunk bátorítani semmilyen hasonló tevékenységet - közölte Wendy Drummond torontói rendőrségi szóvivő. Elmondta továbbá, hogy a város metróhálózatát gyakran érik fenyegetések, ezek egyre gyakoribbak, amikor terrorcselekmény történik valahol a világon.

Az al-Kaida terrorszervezet Kanadát azon öt állam között nevezte meg, amelyet terrorista támadás célpontjává jelölt ki. A másik négy állam: az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Ausztrália és Spanyolország. Hírszerzési illetékesek szerint több mint 50 terrorista szervezet van jelen Kanadában.