Fegyverraktárat találtak a volt német szektavezér chilei birtokán

Vágólapra másolva!
Valóságos fegyverarzenálra bukkantak a chilei hatóságok a Paul Schäfer egykori német szektavezér vezette közösségnek otthont adó telepen a föld alatt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség fegyverekkel és dokumentumokkal teli három konténert talált elásva a chilei fővárostól, Santiagótól 200 kilométernyire délre, Maule tartományban fekvő kolónia volt birtokán - jelentette a csütörtöki chilei sajtó.

A beszámolók szerint egyebek mellett föld-levegő rakéták, M-16-os gépfegyverek, pisztolyok, rakétavetők, gránátok, valamint térképek kerültek elő a föld alól. A nyomozók dokumentumokra is bukkantak, amelyek fellebbenthetik a fátylat a pedofil exnáci Schäfer által 1961-ben alapított Colonia Dignidad nevű földművelő kommuna eddig homályban maradt viselt dolgairól.

A megtalált fegyverek a világ számos pontjáról - Németországból, Ausztriából, Olaszországból, az Egyesült Államokból, Spanyolországból és Argentínából - származnak, s 20-30 éve juttathatták be azokat Chilébe.

A lelet chilei emberi jogi szervezetek szerint igazolja a gyanút, miszerint az idén 84 éves - három hónapja Argentínában letartóztatott - Schäfer különös közössége egyéb bűntettei mellett nemzetközi fegyverkereskedelemmel is foglalkozott.