Elfogták az al-Kaida egyik iraki bombagyárosát

Vágólapra másolva!
17 dollárért eszkábált össze műhelyében robbanószerkezeteket a terroristáknak az az iraki férfi, akit június elején tartóztattak le a helyi hatóságok. Az al-Kaida helyi bombagyárosának tartott férfi állítólag kocsira szerelhető bombákat is készített.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták Irakban az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat egyik, robbanószerkezetek gyártására szakosodott tagját - jelentették be kedden az iraki hatóságok. A hivatalos kormányközlemény szerint Dzsászem Hasszán Hammádi al-Bázit, más néven Abu Ahmedet június 7-én fogták el a Bagdadtól 70 kilométerre fekvő Baladban. A terrorista egy elektronikai felszerelések javítóműhelyének álcázott helyiségben 17 dollárnak megfelelő összegért gyártott és adott el távirányítású robbanószerkezeteket.

A férfit azzal is vádolják, hogy gépkocsikat szerelt fel pokolgépekkel és olyan robbanótölteteket készített, amelyeket Szamarrában és Baladban használtak fel különböző merényletekben. Az iraki biztonsági szervek szerint Abu Ahmed fegyverekkel és szakértelmével is hozzájárult ártatlan civilek, a biztonsági erők tagjai, valamint kormánytisztségviselők ellen végrehajtott támadásokhoz.