Elfogták a legkeresettebb spanyol drogbárót

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették Spanyolország legkeresetteb drogbáróját az egyik legjelentősebb európai kábítószerfogást eredményező rendőri akció során, amelynek során öt tonna kokaint, 150 millió euró értékben is lefoglaltak - közölték kedden a spanyol hatóságok.
Vágólapra másolva!

A spanyol rendőrség két éven át, brit és portugál segédlettel folytatott nyomozás eredményeként vette őrizetbe Daniel Baulo Carballót, a Spanyolország északnyugati részén tevékenykedő, befolyásos Os Caneos bűnszövetkezet feltételezett vezetőjét.

A drogbárón kívül őrizetbe vettek tíz másik személyt is, köztük Carballo Carlos nevű testvérét és három brit állampolgárt is, akik gyaníthatóan az Európai Unión belül terítették a kábítószert. A lefoglalt 5 tonna kokain piaci értéke 150 millió euró. Az Os Caneost tekintik a legnagyobb olyan bűnszövetkezetnek, amely tengeri úton csempészett kokaint Európába - közölte a madridi belügyminisztérium.

Ebben a hónapban ez már a második jelentős kábítószerfogás Spanyolországban, ahol május közepén három tonna kokain lefoglalását jelentették be a hatóságok.