Pokolgépek robbantak indiai mozikban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek, amikor pokolgépek robbantak az indiai főváros két mozijában vasárnap. Mindkét moziban egy olyan hindi nyelvű filmet játszottak, melynek címe pandzsábi nyelven egyes szikhek szerint sértő a szikh vallásra nézve.    
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant az indiai főváros két mozijában is vasárnap, alig 15 perc különbséggel. A merényletekben egy ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek - közölte a rendőrség. Mindkét moziban egy olyan hindi nyelvű filmet játszottak, amelynek címe pandzsábi nyelven egyes szikhek szerint sértő a szikh vallásra nézve. A néhány napja bemutatott filmet ezért levették a legtöbb mozi műsoráról. Helyi televíziók szerint, a robbanásoktól megrettenve, Újdelhi néhány más filmszínházát is azonnal kiürítették.

Az egyik felrobbantott moziban, ahol a rendőrség szerint legalább 43 néző megsebesült, a helyszínt üvegszilánk és törmelék borította. A sebesültek egyike a kórházba szállítás után életét vesztette - közölte a PTI indiai hírügynökség. A másik helyen legkevesebb heten sebesültek meg a Headlines Today elnevezésű egyik helyi televízió beszámolója szerint.

A merénylők kiléte és szándékai egyelőre nem ismeretesek, mindazonáltal az indiai koalíciós kormány épp vasárnap ünnepelte hatalomra kerülésének első évfordulóját.