Ausztrália nem tárgyal a terroristákkal

Vágólapra másolva!
John Howard ausztrál miniszterelnök hétfőn közölte, hogy nem hajlandó tárgyalni azokkal az iraki terroristákkal, akik elraboltak egy ausztrál állampolgárt. Iszlám fegyveresek vasárnap juttattak el több hírügynökséghez egy videofelvételt, amelyen egy szőke férfi Douglas Wood néven mutatkozott be, és azt kérte, hogy az amerikai, a brit és az ausztrál csapatok vonuljanak ki Irakból.
Vágólapra másolva!

John Howard ausztrál miniszterelnök hétfőn közölte, hogy nem hajlandó tárgyalni azokkal az iraki terroristákkal, akik elraboltak egy ausztrál állampolgárt. Iszlám fegyveresek vasárnap juttattak el több hírügynökséghez egy videofelvételt, amelyen egy szőke hajú férfi Douglas Wood néven mutatkozott be, s azt mondta, hogy 63 éves, Kaliforniában él, és amerikai felesége van, majd felszólította George Bush amerikai elnököt, Tony Blair brit miniszterelnököt és az ausztrál kormányfőt, hogy vonják ki csapataikat Irakból. A felvételen látható volt az emberrablásért felelős szervezet, az Iraki Mudzsahedek Súra Tanácsának a jele.

"Mindenki ismeri az ausztrál kormánynak túszejtésekkel kapcsolatos álláspontját. Nem hagyhatjuk, hogy külpolitikánkat terroristák diktálják" - közölte az ABC ausztrál rádióval Howard miniszterelnök.