Vágólapra másolva!
Az ortodox húsvétról és a munka ünnepéről emlékezett meg első vasárnapi imádságában XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfőre több tízezer hívő volt kíváncsi.
Vágólapra másolva!

Az ortodox húsvétról és a munka ünnepéről emlékezett meg első vasárnapi imádságában XVI. Benedek pápa. A római Szent Péter téren több tízezer hívő volt kíváncsi a pápa első nyilvános szereplésére.

Az ortodox húsvét kapcsán az új pápa a keresztény egység megteremtését szorgalmazta. A munka ünnepe alkalmából XVI. Benedek elsősorban a fiatal munkavállalóknak kért méltó körülményeket, de a szervezett dolgozók szolidaritását méltatva egyedül az olasz katolikus szakszervezetről, az ACLI-ról emlékezett meg. XVI. Benedek beszédében többször utalt az április 2-án elhunyt II. János Pálra és örökségére. A katolikus egyházfő imádsága végén kitért a szegénységtől és háborúktól szenvedő népekre. Külön említette Togo lakosságának szenvedéseit és békefelhívást intézett az afrikai országhoz.

XVI. Benedek hétfőn ismét felkeresi elődje sírját a vatikáni bazilika kriptájában, majd kedden Carlo Azeglio Ciampi olasz államfőt fogadja protokollviziten, mint az első államfőt, aki hivatalos látogatást tesz a német pápánál a Vatikánban.