Elfogták Margaret Hassan gyilkosait Irakban

Vágólapra másolva!
Beismerte a Care humanitárius szervezet iraki vezetőjének, Margaret Hassannak elrablását és megölését az az öt iraki, akiket vasárnap délelőtt tartóztattak le Bagdadtól délre. Közben újabb külföldit, ezúttal egy ausztrál férfit raboltak el Irakban. A férfiról készült videofelvételen, melyet iraki fegyveresek jutattak el különböző hírügynökségekhez, a 63 éves áldozat Douglas Wood néven mutatkozott be, és azt mondta, hogy Kaliforniában él, és amerikai felesége van.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Margaret Hassan

Beismerte a Care humanitárius szervezet iraki vezetőjének, Margaret Hassannak 2004. október 19-i elrablását, majd későbbi megölését az az öt iraki, akiket vasárnap délelőtt tartóztattak le Bagdadtól délre - közölte egy iraki belügyminisztériumi forrás. Iraki rendőrök és kommandósok egy amerikai katonák által támogatott közös akcióban a Bagdadtól 40 kilométernyire délkeletre fekvő Madáin településen vasárnap rajtaütöttek iraki felkelők egy feltételezett rejtekhelyén. "Tizenegy személyt elfogtak, akik közül öten beismerték Margaret Hassan elrablását és meggyilkolását" - mondta az iraki belügyi forrás, aki szerint a hat másik elfogott személynek is köze van az ügyhöz.

Egy forrás a bagdadi brit nagykövetségről azt a tájékoztatást adta, hogy három embert, "akiknek közük van ehhez az ügyhöz", őrizetbe vettek. Hangsúlyozta azonban, hogy jelenleg még túl korai lenne azt állítani, hogy részesek a segélyszervezeti munkatárs megölésében.

A dublini születésű, ír-brit-iraki állampolgárságú, 32 éve Irakban élő, iraki férfival házasodott Margaret Hassan 1992 óta vezette a Care nemzetközi emberbaráti szervezet bagdadi irodáját. Tavaly október 19-én rabolták el Bagdadban, kivégzését november 16-án jelentették be; holtteste azóta sem került elő.

Elraboltak egy ausztrál állampolgárt Irakban egy videofelvétel tanúsága szerint, amelyet iszlám fegyveresek vasárnap juttattak el több hírügynökséghez. A kétperces felvételen a 63 éves szőke hajú férfi Douglas Wood néven mutatkozott be, azt mondta, hogy Kaliforniában él, és amerikai felesége van. Arra szólította fel George Bush amerikai elnököt, Tony Blair brit miniszterelnököt és John Howard ausztrál miniszterelnököt, hogy vonják ki csapataikat Irakból. "Nem akarok meghalni" - mondta a felvételen az ausztrál túsz, a padlón ülve két álarcos, géppisztolyos férfi között. A felvételen látható volt az emberrablásért felelős szervezet, az Iraki Mudzsahedek Súra Tanácsának a jele.