Magyar feketemunkásokat fogtak Németországban

Vágólapra másolva!
A német vámhatóság a szervezett bűnözés elleni küzdelmében magyarokat illegálisan foglalkoztató hálózatra bukkant - jelentették be kedden a müncheni pénzügyigazgatóságon.
Vágólapra másolva!

Németországi, ausztriai és magyarországi razziák során 134 "objektumot" kutattak át, hét gyanúsítottat őrizetbe vettek, illetve előállítottak. Sem a müncheni jelentésekben, sem a ZDF közszolgálati televízió esti híradójában nem volt szó arról, hogy a hálózat vezetői milyen nemzetiségűek.

A hálózatot azzal gyanúsítják, hogy bűnszövetkezetként működve legkevesebb 1500 magyar munkavállalót "csempésztek be" Németországba, ahol olcsó munkaerőkként foglalkoztatták őket, főleg a hús- és fémfeldolgozó iparban, de az építőiparban is. Nem csak megfelelő fizetés, de szabadság sem járt nekik - olvasható a müncheni hírekben.

Egyedül a müncheni vágóhídon száz magyart foglalkoztattak úgymond illegálisan. Bajorországon kívül Baden-Württembergben, Hessenben és Észak-Rajna-Vesztfáliában is foglalkoztattak ilyen módon magyarokat, nem fizetve utánuk például társadalombiztosítást.

A gyanúsítottakat, mint Münchenben elhangzott, "külföldi munkavállalók kizsákmányolásának céljából elkövetett emberkereskedelem folytatásában" marasztalják el.

A gyanúsítottak közül kettőt müncheni autós üldözés után fogtak el a rendőrök.