Leszbikusnak hitt lányt vertek a Vajdaságban

Vágólapra másolva!
Megvertek egy húszéves lányt a Vajdaságban, mert rövid haja miatt leszbikusnak gondolták. Szerbiában nem ez az első eset, amikor bőrfejűek csoportja homoszexuálisok ellen követ el erőszakos cselekményt.
Vágólapra másolva!

Bőrfejűek csoportja verte meg a közelmúltban a húszéves M. B.-t. A lányról rövid haja miatt azt gondolták, hogy leszbikus. Az attrocitás nem az első erőszakos cselekmény, ami a leszbikusok, melegek, bi- és transzszexuálisok ellen irányul Szerbiában - írja a pride.hu.

A fiatal lány hazafelé tartott az újvidéki Duna-parkon át, amikor három fiatal skinhead megállította. Egyikük azt kiáltotta: "Te lány vagy, közülük való - össze kéne törnünk a csontjaidat." Ezt követően az egyik támadó megütötte a lány fejét, majd a földre teperték és megrugdosták. A támadást követően M. B. a saját lábán ment haza.

Az idén februárban Belgrádban, Nisben és Újvidéken végzett közvélemény-kutatások eredményei szerint a megkérdezett melegek és leszbikusok kilencven százalékának van tudomása homoszexuálisok ellen elkövetett erőszakos esetekről, míg 71 megkérdezett, a felmérésben résztvevők nyolc százaléka személyesen is átélt bántalmazást. A résztvevők több mint fele számolt be arról, hogy többször érte már valamilyen támadás, inzultus szexuális beállítottsága miatt.

Egy újvidéki leszbikus szervezet, az NLO tiltakozik és elítéli az erőszak ezen megnyilvánulásait és felhívja az intézményeket és a hatóságokat, hogy sürgősen lépjenek fel ezek ellen és akadályozzák meg a szexuális irányultság miatti előítéletek, diszkrimináció és erőszak további terjedését az országban. A tiltakozáshoz 13 vajdasági civil szervezet is csatlakozott.