Kiszabadultak a túszul ejtett gyerekek Ennepetalban

Vágólapra másolva!
Rendőrök kedden este kiszabadították azt a négy iskolás lányt, akiket a németországi Ennepetalban órákon át egy túszejtő - egy iráni férfi - tartott hatalmában.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a túszszabadítás mentes volt a bonyodalmaktól, az elkövetőt őrizetbe vették. Az eset kevéssel dél után történt a vesztfáliai település egyik menetrend szerinti autóbuszjáratán. Az 573-as busz a gimnázium felől éppen egy megállóba érkezett be, amikor a járművön utazó férfi kést rántott, s leszállásra kényszerített tíz iskolást a busz vezetőjével együtt. Hat gyereknek és a sofőrnek sikerült kereket oldania, a buszvezető értesítette a központot, majd a rendőrséget is tájékoztatták a túszejtő akcióról.

Az iráni négy iskolás lánnyal együtt egy közeli családi házba vette be magát. Német tömegtájékoztató eszközök úgy tudják, hogy a férfi menedéket akar kapni Németországban, s szeretné, ha családja is utána utazhatna Iránból A rendőröknek sikerült kapcsolatba lépniük a túszejtővel.

Az iráni nyugodt ember benyomását keltette, aki feltehetően megfontolt szándékkal követte el tettét. Ezt erősítették meg az elszökött gyerekek is. "Azt mondta, hogy elégedetlen a német kormánnyal, ezért akar túszokat ejteni" - közölte egyikük.