Összeházasodott Károly és Camilla

Vágólapra másolva!
Szombaton kora délután összeházasodott Károly herceg, a brit trónörökös és Camilla Parker Bowles. Károly fekete szmokingban, szürke mellényben, Camilla fehér kosztümben és kalapban érkezett az esküvőre, amelyet 30 vendég jelenlétében tartottak. A rendőrség az esküvő előtt megszállta a környéket, a csatornafedeleket lehegesztették, az utcai postaládák bedobónyílásait lepecsételték, és mindenhova zárt láncú kamerákat helyeztek el.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő temetése miatt a tervezettnél egy nappal később, szombat délután rendezték Károly trónörökös és menyasszonya, Camilla Parker Bowles szerény polgári esküvői szertartását a windsori városházán. A walesi herceg highgrove-i birtokáról, ifjúkori kedvese a herceg londoni rezidenciájáról, a Clarence House-ból érkezett a London nyugati határában, szinte a Heathrow repülőtér kifutópályájának végén fekvő - ezért meglehetősen zajos -, festői kisváros tanácsházához.

Nem hivatalos sajtóhírek szerint Károly és Camilla - noha jó ideje nyíltan együtt élnek - a trónörökös édesanyja, II. Erzsébet királynő kifejezett utasítására töltötték egymástól távol az esküvő előtti éjszakát.

A városkát, amely jórészt a kellős közepén emelkedő windsori kastélyból, a királyi család legnagyobb angliai rezidenciájából él, szombatra megszállták a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának egységei. Már előzőleg lehegesztették a csatornafedeleket, az utcai postaládák bedobónyílásait lepecsételték, és mindenhova zárt láncú kamerákat helyeztek el.

Károly és Camilla egy 1962-es gyártású Rolls-Royce Phantom V. gépkocsival hajtatott - a hagyományoktól eltérően együtt - a windsori kastélyból a több ezer alattvaló szegélyezte windsori utcákon a városházára; a mélybordó jármű Erzsébet anyakirálynőé, Károly nagyanyjáé, II. Erzsébet királynő két éve, 101 éves korában elhunyt édesanyjáé volt. Már előbb megérkezett Vilmos herceg, Károly és a néhai Diana hercegnő 23 éves elsőszülött fia, aki elvállalta apja esküvői tanújának szerepét.

Károly fekete szmokingban, szürke mellényben, Camilla egyszerű fehér kosztümben és hasonló színű kalapban érkezett az esküvőre, amelyet zárt körben, a sajtó és a kamerák kizárásával, 30 vendég jelenlétében tartottak.

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburgh-i herceg az előzetes bejelentésnek megfelelően nem volt jelen a polgári szertartáson - a hivatalos indok az, hogy az uralkodó az anglikán egyház világi főkormányzójaként nem vehet részt hivatalos minőségében nem egyházi esketésen.