Pedofíliával vádolják az amerikai cserkészszövetség ifjúságvédőjét

Vágólapra másolva!
Pedofíliával emeltek vádat az amerikai cserkészszövetség ifjúságvédelmi programigazgatója ellen. Ifjúságvédelmi programigazgatóként a férfinak az volt a feladata, hogy megvédje a gyerekeket a szexuális molesztálástól.
Vágólapra másolva!

A 61 éves Douglas Sovereign Smith, aki 39 éven át dolgozott az 1910-ben alapított Boy Scouts of America mozgalomban, elismerte szerdán a bíróság előtt, hogy gyermekeket szexuális aktus közben ábrázoló fotókat töltött le számítógépére az internetről és ráadásul terjesztette is azokat.

Ifjúságvédelmi programigazgatóként a férfinak az volt a feladata, hogy megvédje a gyerekeket a szexuális molesztálástól, de személyesen nem állt kapcsolatban a fiatalokkal - közölte a 3 millió tagot számláló cserkészszövetség, amely egyben mélységes megdöbbenésének adott hangot a főcserkész hajlamait illetően.

A gyermekpornográfiát terjesztő ifjúságvédőt 5-20 év szabadságvesztésre és akár 250 ezer dollár pénzbírsággal is sújthatják, ha majd július 12-én a bíróság ítéletet hoz az ügyben. A férfi addig szabadlábon védekezhet.

Az amerikai cserkészszövetséget az utóbbi időben sok bírálat érte azért, mert nem fogad a soraiba szabadgondolkodókat, istentagadókat és melegeket.