Az Alitalia 90 járatot törölt a hétfői sztrájk miatt

Vágólapra másolva!
Az Alitalia kilencven hétfői járatát törölte a kiszolgáló személyzet 24 órás sztrájkja miatt. A munkavállalók kedvezőbb feltételeket követelnek a kollektív szerződés megújításánál, illetve a vállalati átszervezés tekintetében. A légitársaság Rómából és Milánóból induló 28 belföldi, 50 nemzetközi és 12 interkontinentális járatát kényszerült lemondani.
Vágólapra másolva!

Az Alitalia kilencven hétfői járatát kényszerült törölni a kiszolgáló személyzet 24 órás sztrájkja miatt. Az olasz nemzeti légitársaság Rómából és Milánóból induló 28 belföldi, 50 nemzetközi és 12 interkontinentális járatát kényszerült lemondani, miután a Sult szakszervezet a hét végén megszakította a tárgyalásokat, és hétfőre egynapos munkabeszüntetést hirdetett. A munkavállalók kedvezőbb feltételeket követelnek a kollektív szerződés megújításánál, illetve a vállalati átszervezés tekintetében.

Az Alitalánál legutóbb február 10-én volt sztrájk, az átszervezések ellen, s akkor a légitársaság 141 járatát volt kénytelen lemondani. Ezt megelőzően novemberben volt - kétnapos - munkabeszüntetés. A Sult szakszervezet már korábban szervezett "szendvicssztrájkot", amelynek keretében az utaskísérők megtagadták az üdítők és harapnivalók felszolgálását a járatokon.

A komoly veszteségekkel működő Alitalia tavaly októberben vett fel 400 millió eurós kölcsönt - állami garanciavállalás mellett - szanálási tervének finanszírozására, amelynek keretében különválasztják a földi kiszolgálást, s 3700 munkahelyet szüntetnek meg. Az olasz légitársaságban való állami részesedés 62 százalékról 49 százalékra csökken a bejelentett tőkeemelések révén.