Harminc évet kapott a nagyszülőgyilkos fiú

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta egy amerikai esküdtszék kedden azt a kétrendbeli gyilkossággal vádolt 15 éves fiút, aki három évvel ezelőtt lelőtte nagyszüleit. Az esküdtszék elutasítva a védelemnek azt az érvelését, hogy a vádlottat a Zoloft nevű depresszió elleni szer sarkallta szörnyű tettének elkövetésére. A gyereket 30 év börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

A dél-carolinai Charlestonban felnőtt emberként állították bíróság elé Chris Pittmant, aki 2001 novemberében, mindössze 12 évesen puskával lelőtte a hálószobájukban alvó nagyszüleit, felgyújtotta a házukat, majd autójukban távozott onnan.

A védelem záróbeszédében azzal érvelt, hogy Amerikában "nem ítélnek el gyerekeket gyilkosságért, ha vegyszer csapdájába esnek, amely elpusztítja józan ítélőképességüket". A vád képviselője záróbeszédében füstfüggönynek nevezte, hogy a vádlott a Zoloft hatása alatt állt volna, és leszögezte, hogy gyerek szerinte igen is különbséget tudott tenni jó és rossz között. Hangsúlyozta, hogy a fiú dühös volt nagyszüleire, mert megfegyelmezték, mivel az iskolabuszon egy fiatalabb diákot fojtogatott.

A vád képviselője emlékeztette az esküdteket arra, hogy a gyerek 66 éves nagyapjának a szájába lőtt, 62 éves nagyanyját fejbe lőtte, a rendőrőrsön pedig azt mondta, hogy megérdemelték, ami történt velük.

A Zoloft a legelterjedtebb antidepresszáns az Egyesült Államokban, 2003-ban közel 33 millió alkalommal írták fel az orvosok pácienseiknek. A perben a vád képviseletében meghallgatott pszichiáter úgy vélte, hogy Chris Pittman nagy mérgében követte el tettét. A védelem pszichiáter szakértőjének a fiú elmondta, hogy egy belső hang azt sugallta:" Ölj, ölj, tedd meg, tedd meg!"