Eloltották a tüzet a madridi irodaházban

Vágólapra másolva!
Teljesen eloltották vasárnap estére a madridi Windsor Házban a hajnali órákban keletkezett tüzet. A szakemberek attól tartanak, hogy a hatalmas épület összedől. A tűz valószínűleg egy rövidzárlat miatt keletkezett.
Vágólapra másolva!

Eloltották vasárnap estére a hatalmas madridi irodaházban keletkezett tüzet. A tűzoltók 19 órán küzdöttek a lángokkal. A szakemberek szerint azonban nagy a veszélye annak, hogy 106 méter magas, 31 emeletes épület maradványai összeroskadnak.

A Windsor Házat 1973-ban építették. A madridi belváros látképének egyik meghatározó épülete volt. Most elüszkösödött váza látható. A forróságtól meggörbült acélgerendái lehangoló látványt nyújtanak, a napszakok változásának hatására különböző színhatásokat mutató üvegfalai összezúzódva a környező utcákon hevernek.

A közlekedés lassacskán már megindult a környéken, de a biztonsági erők még mindig a helyszínen tartózkodnak, és a kiégett épület köré vont kordont sem oldották fel. A főpolgármesteri hivatal szerint Madrid történelmének legsúlyosabb tűzvészét élte át, de szerencsére személyi sérülés nem történt, mert hét vége lévén senki sem tartózkodott az irodaépületben. Továbbra is vizsgálják a tűz okát. Nagy valószínűséggel rövidzárlat miatt lobbantak fel a lángok - vélik a szakértők.

Az épületben főleg irodák vannak, köztük egy amerikai tanácsadó cégé és közvetlen közelében áll az El Corte Inglés áruházlánc központja, több nagy bank, és nincs messze tőle a világhírű spanyol labdarúgócsapat, a Real Madrid stadionja sem.