Felrobbantották egy koszovói szerb vezető autóját

Vágólapra másolva!
Bomba robbant Oliver Ivanovic mérsékelt koszovói szerb vezető Audija alatt Kosovska Mitrovicában. A detonációnak nincs sérültje, a robbanás csak az autót és a közeli újságosbódékat rongálta meg.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant kedd este Oliver Ivanovic mérsékelt koszovói szerb vezető gépkocsija alatt: a jármű megrongálódott, személyi sérülés azonban nem történt. A robbanás az észak-koszovói Kosovska Mitrovica, többségében szerbek lakta városrészében történt, Ivanovic házának közelében - közölte az érintett és ENSZ-források.

A detonáció megrongálta az Audi A8-ast és néhány közeli újságosbódét, de senki sem sebesített meg. Ivanovic a detonáció időpontjában otthonában tartózkodott. Az ENSZ-rendőrség lezárta a környéket. A támadás elkövetői ismeretlenek, és Ivanovic sem bocsátkozott találgatásokba a tettesek kilétéről.

Ivanovic a koszovói szerbek egyik mérsékelt politikai vezetője, s tagja a tartományi parlament elnökségének. Ivanovic tavaly októberben, a szerb kormánnyal nyíltan szembehelyezkedve indult a tartományi parlamenti választásokon; az általa vezetett szerb jelöltek nyolc mandátumot szereztek, de a parlament munkájában már nem vesznek részt. Radikális szerb politikusok a szerb érdekek elárulásával vádolják Ivanovicot.

Az albán többségű dél-szerbiai Koszovó tartományt az 1999-es NATO-csapások óta az ENSZ igazgatja, a névleg Szerbia és Montenegró kebelébe tartozó tartomány státusának rendezéséről idén kezdődhetnek tárgyalások.