18 spanyol fiatal szenvedett gázmérgezést

Vágólapra másolva!
Tragédiába torkollott egy születésnapi mulatozás a kelet-spanyolországi Todolellában. A település turistaszállodájában mulatozó, majd nyugovóra térő helyi fiatalok ugyanis szénmonoxid-mérgezést szenvedtek egy rosszul szellőző kályha miatt. Húsz fiatal közül csak ketten élték túl az éjszakát, mivel egy másik helyiségben aludtak.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

18 fiatal vesztette életét a kelet-spanyolország Todolellában egy turistaszállodában gázmérgezés miatt vasárnapra virradóra. A feltételezések szerint a tragédiát egy rosszul szellőző kályha okozta: a kiáramló szénmonoxid miatt haltak meg az alvók.

A fiatalok - akiknek zöme a 140 lelkes Todolelláben, illetve a közeli kisebb településeken lakott - egyikük születésnapját ünnepelték a XV. században épült Sant Cristofol turistaszállóban. Az ötven mulatozó közül többen még az éjjel hazatértek, de 20-an ottmaradtak a kibérelt szállóban. Közülük csak ketten élték túl az éjszakát, ugyanis egy másik helyiségben tértek nyugovóra.

Az áldozatokat vasárnap délután találta meg a turisták és biciklisek körében közkedvelt szálló személyzete. A holttesteket a közeli Castellonba szállítják, ahol törvényszéki orvos szakértők vizsgálják meg őket.