Tálib vezetőket fogtak el állítólag Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Letartóztattak 17 feltételezett tálibot Pakisztánban. Az elfogottak között egykori afgán tartományi kormányzó és egy volt kabuli rendőrfőnök is van - közölte pénteken a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A gyanúsítottakat egy éjszakai razzia során fogták el a délnyugat-pakisztáni Kvettában - mondta Beludzsisztán tartomány rendőrfőnöke, Csaudri Mohammed Jákúb, de neveket nem közölt. Egy neve elhallgatását kérő vezető rendőrségi tisztviselő szerint a déli Helmand tartomány kormányzója, Ser Dil és az egykori kabuli rendőrfőnök, Molla Ibrahim a két meg nem nevezett, magas rangú személy.

Pakisztán volt az egyik fő támogatója a 2001-ben megdöntött afganisztáni tálib rendszernek, egészen a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadásokig. Az Egyesült Államok által létrehívott terrorizmus elleni nemzetközi koalícióhoz csatlakozva több száz feltételezett terroristát tartóztattak le, de a bírálók szerint továbbra is tálib gerilláknak és vezetőknek ad menedéket az ország.

Abdul Latif Hakimi tálib szóvivő tagadta, hogy tálibokat fogtak el, és azt is, hogy Pakisztánban tartózkodnak vezető tálibok.