Nyilvánosan kivégeztek egy Izraellel együttműködő palesztint

2004.08.28. 19:10

Nyilvánosan kivégeztek egy palesztin férfit szombaton Rámalláhban. A férfit azzal vádolták, hogy együttműködött az izraeliekkel. A kivégzést az al-Aksza Mártírjai nevű szélsőséges szervezet vállalta magára. Az izraeli hírszerzés az utóbbi időkben egyre gyakrabban alkalmaz palesztin ügynököket. A palesztinok már több lebukott hírszerzőt kivégeztek.

Nyilvánosan végeztek ki palesztin militánsok szombaton Rámalláhban egy palesztin férfit, akit azzal vádoltak, hogy együttműködött Izraellel. Palesztin biztonsági források szerint a 27 éves férfit Rámalláh egyik utcájában fogták el, majd egy közeli menekülttáborba vitték. Ezt követően két fegyveres férfi a nyilvánosság előtt több golyóval végzett vele.

A kivégzésért a Fatah mozgalomhoz közelálló Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai elnevezésű szélsőséges palesztin csoport vállalta a felelősséget. A csoport szóvivője indoklásul azt hozta fel: a kivégzett férfi korábban elismerte, hogy segítette az izraeli hadsereget menekülő palesztin militánsok felkutatásában.

Az izraeli hírszerzés az elmúlt években gyakran használt palesztin ügynököket körözött palesztinok felkutatásához. Ugyancsak több ízben fordult elő, hogy az együttműködéssel vádolt személyeket palesztin militáns csoportok kivégezték, és  legtöbbször - a szombati esethez hasonlóan - nyilvános kivégzésre került sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKK