Izraeli helikopterek támadták a rafahi menekülttábort

2004.08.08. 23:08

Rakétákkal lőtte az izraeli légierő a rafahi menekülttábort, a Gáza övezet déli részén. Az egyik rakéta eltalált egy transzformátort, ezért mintegy nyolcvanezer ember maradt áram nélkül. Az áramszünet miatt az orvosok és a mentők sem tudták megközelíteni a becsapódások színhelyét, veszteségekről egyelőre nem érkezett hír.

 

Az izraeli légierő öt rakétát lőtt ki a Gázai övezet déli részén fekvő rafahi menekülttáborra vasárnap, de egyelőre nem voltak értesülések sebesültekről - közölték palesztin szemtanúk. Elmondásuk szerint az egyik rakéta egy transzformátort talált el, így mintegy 80 000 ember maradt áram nélkül a menekülttáborban.

Egy másik rakéta az egyiptomi határ közelében csapódott be, ahol izraeli katonák korábban radikális fegyveres csoportok elleni razziájuk során házakat romboltak le. Orvosok és mentők megpróbálták megközelíteni a rakéták becsapódásának helyét esetleges áldozatok után kutatva, de az áramszünet akadályozta munkájukat.

Az izraeli hadsereg megerősítette a támadás hírét, közölve, hogy megelőző intézkedés történt, amelynek célja a hadsereg állásai ellen támadni készülő fegyveresek visszaszorítása volt. Izrael a 2000 szeptemberében kitört palesztin felkelés kezdete óta számos légitámadást és szárazföldi hadműveletet hajtott végre palesztinok ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK